3 pași pe care să-i urmezi pentru ca telefonul tău să arate și să funcționeze ca unul nou

Cu toate că e deja un trend în masă să ne schimbăm telefonul o dată pe an, unii dintre noi ne atașăm de micul nostru gadget și am prefera să-l păstrăm pe o perioadă mai îndelungată.

Și cu toate că upgrade-urile și funcționalitățile care apar pe bandă rulantă ne tentează să cumpărăm cele mai noi generații de telefoane, există câteva modalități prin care putem să ne reinventăm vechiul telefonul în așa fel încât să țină pasul cu extrem de rapida evoluție tehnologică. Astfel, vom salva sume importante de bani pe care să le păstrăm pentru când va fi într-adevăr nevoie să ne cumpărăm un telefon nou, să ne achiziționăm alte gadget-uri sau accesorii, sau de ce nu, să le investim în alt gen de experiențe.

Așadar, cei 3 pași pe care îi propunem, în continuare, nu țin doar de îmbunătățirea performanței telefonului tău dar și de cosmetizarea exteriorului său în așa fel încât la final vei avea senzația că ai în mână un smartphone nou nouț.

Lugoj Expres 3 pași pe care să-i urmezi pentru ca telefonul tău să arate și să funcționeze ca unul nou telefon spațiu smartphone interfața ecranului husă gadget curățenie generală cosmetizare 3 pași

  1. Fă o “curățenie generală” și eliberează spațiul de stocare

Una dintre cele mai frecvente probleme a smartphone-urilor pe care le ai de ceva vreme este spațiul de stocare tot mai limitat. Cu siguranță de-a lungul timpului ai adunat colecții întregi de fotografii, filmări și fel de fel de aplicații și jocuri. Primul pas pentru a-ți reinventa telefonul este să-i eliberezi spațiul de memorie care îi va îmbunătăți semnifictiv viteza de procesare. Și pentru că știm că ți-e greu să te desparți de toate amintirile imortalizate în fotografii, o soluție extrem de practică în acest sens este să le stochezi pe Cloud, sau pe Google Drive. O altă acțiune importantă este să eliberezi memoria cache, anume toate acele micro-fișiere care se instalează automat odată cu aplicațiile, și cu accesarea website-urilor. Aruncă o privire și în colecția de jocuri și aplicații și renunță la cele pe care nu le mai folosești. Vezi aici și alte sfaturi utile, “de bună purtare” cu telefonul tău.

  1. Adaugă o husă nouă și schimbă interfața ecranului

Telefonul tău are nevoie din când în când și de o cosmetizare a exteriorului, atât pentru siguranța sa, o husă de calitate păstrându-l în cea mai bună stare, cât și pentru a-i schimba aspectul și a-ți da acea senzație de nou. Pe piață găsești o diversitate foarte mare de huse, însă cel mai important detaliu în alegerea acesteia este compatibilitatea ei cu modelul telefonului tău. Intra aici și alege o husa pentru Huawei model P20 Lite care să se plieze pe gusturile tale.

  1. Schimbă interfața ecranului

În ceea ce privește interfața ecranului, aceasta trebuie să îndeplinească două funcții: să fie practică, oferindu-ți acces rapid la aplicțiile și funcționalitățile pe care le folosești cel mai des și estetica, interfața ecranului fiind prima cu care iei contact când vrei să folosești telefonul. Așadar, personalizează-i ecranul printr-un wallpaper și un lock-screen pe gustul tău și organizează-ți fișierele, fotografiile, jocurile și aplicațiile pe criterii specifice.

Așadar, acestea sunt câteva idei pe care să le pui în practică la intervale regulate de timp în așa fel încât să-ți păstrezi telefonul într-o stare optimă de funcționare dar și să-i conferi acea notă fresh, schimbându-i exteriorul.

 

Sursa imagine: Pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.